Дете пришълец живее в Китай

В градчето Дахуа в Южен Китай живее дете, което може би е първият представител на съвършено нова човешка раса

dete
Момченцето, което се казва Нонг Юсуи, има толкова сини очи, каквито не се срещат дори у жителите на Скандинавските страни, Те имат неонов оттенък и светят като на котка. Но това не е единствената удивителна особеност на малкия Нонг. Детето вижда в тъмното също така добре, както повечето от нас – на светло.

Тайната си Юсуи споделя за първи път с родителите си, а след това с учителя си. Педагогът решава да разкаже за феномена на съотечествениците си и пише за невероятните способности на момченцето в интернет. След известно време скептично настроен пекински журналист решава да провери информацията с помощта на медици. При експеримента оставеният в тъмно помещение Нонг с лекота прочита текста, който му дават. Специалистите установяват, че момчето вижда отлично в пълна тъмнина.

Лекарите внимателно преглеждат зрителните органи на китайчето и стигат до извода, че очите на момчето действително имат необичаен строеж.

Смята се, че в тях присъства тапетум – особен слой клетки, позволяващ да се вижда в тъмното

Такива клетки имат очите на котките, кучетата, енотите, лемурите, паяците и други същества.

Благодарение на тапетума животните могат да улавят в тъмнината дори и най-незначителното излъчване и затова виждат прекрасно при пълна липса на светлина. Въпреки това, досега нито при един човек не е установена подобна способност. Не е изключено Юсуи да е първият и засега единствен от тази „порода” хора.

Когато Нонг се появява на бял свят, родителите от първия миг обръщат внимание на невероятни цвят на очите на бебето. Медиците от родилния дом са поразени не по-малко от новоизлюпеният татко и мама, но предполагат, че след няколко години очите на момченцето ще потъмнеят и ще станат черни като при почти всички китайци. Но годините минават, а това не се случва – очите на детето запазват поразителния си неоновосин цвят и съдейки по всичко,
това ще е за цял живот.

Забележителното е, че Юсуи не обича ярката слънчева светлина и предпочита да прекарва времето си в полутъма – например да се разхожда вечер и да учи в стаята си на приглушена светлина.

Съгражданите наричат Нонг „звездното момче”, „дете пришълец” и „хибрид”. Мнозина китайци са убедени, че става дума не за случайна мутация, а за продукт на еволюцията и такова хора като Юсуи в бъдеще ще стават все повече. Може би дори това да е още един признак за свръхспособностите на така наречените деца индиго.

Share this post

Post Comment